Preskoči na glavno vsebino

Objave

Prikaz objav, dodanih na avgust 1, 2010

nedeljsko kosilo

Polnjeni krompir in polnjeni lignji za dve osebi Sestavine: 4 srednjih krompirjev                  taziki (kumarična omaka)                  pesto Genovese ali paradižnikova mezga                  začimbe : rožmarin,sol,bazilika,malo belega popra in ognjič za                  okrasitev Priprava: Krompir kuhamo pol ure,počakamo ,da se ohladi,ga na sredini izdolbemo,nato pripravimo maso...krompirček z sredine,pesto ,taziki,začimbe....V krompir polnimo postopoma. Prvi nanos taziki, 2 nanos krompirjeva masa s pestom.Vsakega posebej zavijemo v folijo. In položimo v pekač. Pripravimo in polnimo še očiščene lignje...  Polnjeni lignji Sestavine in priprava :  500 g   očiščenih lignjev (lignje splaknemo  v hladni vodi ),pokapamo z limonino esenco ali sokom , polnimo s baziliko ,peteršiljem, listi mozzarelle, malce pesta.Položimo v pekač poleg krompirja in ustrezno začinimo in pokapamo z olivnim oljem.Tu pa nastopi skrivnost vsakega posameznika...Začimbe :)......Vse skupaj pečemo od

moja stojnica

soji žarometov

najboljša soseda na stojnici mi je bila pa starinska svetilka ,ki me je popeljala daleč stran ,v moj sanjski atelje *la Paris*,v uličico La Folie.....

etno glasba

za hipec smo pozabili ,da smo v Sloveniji:)

Soustvarjalka in prav tako sanjalka

iz spretnih rok so nastajali prelepi uhani in nakit....

Bazaart

Včeraj je bil prelep večer.....Vsak petek poteka v starem mestnem jedru Kranja umetniška tržnica Bazaart....Obiščite nas,ne bo Vam žal....Posebna zahvala gre Editi Nardin,(Zelolepo),ki vse lepo koordinira in organizira....;)

Metkin kolaček

Takšna jutra so kot pesem......Zjutraj sem se prebudila srečna,kajti včeraj sem imela prekrasen večer z Bazaartovci,,,,danes sva povabljena na kosilce in jutro je bilo sveže in primerno za peko.....Prilagam vam moj recept,preizkusite ....polno,sočno,sveže in poletno.... 3 jajca 1 skodelica sladkorja(rjavega) 1 skodelica mleka(sojinega ali kokosovega) 2 skodelice moke(riževa,sojina ali koruzna moka) 1 skodelica rožičeve moke 5 žlic olja 5 žlic ruma ali borovničevega likerja 1 pecilni prašek limonina lupinica,kandirano sadje,koščki melone,ingverja,marelic,rozin. Penasto zmešajte rumenjake in sladkor,dodajte mleko,moko,v katero ste pred tem zmešali pecilni prašek,rožičevo moko,olje, rum ali liker in naribano limonino lupinico.Na koncu dodajte sneg treh beljakov.Maso narahlo zmešajte,vlijte v namaščen pekač in jo pecite na 200 stopinj celzija pol ure.Ko je pecivo pečeno,ga posipajte z mletim sladkorjem,jaz pa pripravim čokoladno glazuro in kolač primerno okrasim.Postrežem g