Polnjene *domače* pečene paprike ali paprike z zelenjavnim nadevom 500-750 g paprik,sol , 2 manjši čebuli ,2 manjša korenčka ,1 manjši gomolj zelene,1 dcl olja (olivno,sončnično,sezamovo) , 2 srednje velika krompirja in 1-2 stroka česna , 2 paradižnika , 1-2 žlici sesekljanega peteršilja, 100 g skute, 1-2 jajci, 2dcl mleka ali kisle smetane. Paprike operemo ,jim odstranimo rebra in seme ter jih znotraj malo posolimo. Zelenjavni nadev pripravimo takole: očiščeno in oprano čebulo,korenčka in gomolj zelene zrežemo na kocke in jih popražimo na polovici olja,nato pa dušimo,pri čemer jim po malem prilivamo vodo. Zmehčani zelenjavi dodamo na kocke narezan krompir ter na koščke razrezan olupljen paradižnik,sesekljan česen , razdrobljeno skuto in sesekljan peteršilj. Vse dobro premešamo in posolimo. S to maso napolnimo paprike in jih zložimo v litoželezni ali glineni pekač, (jaz sem svoj glineni pekač kupila od gospoda v Sarajevu). Med paprike dodamo še preostali n...