Polnjeni krompir in polnjeni lignji za dve osebi
Sestavine: 4 srednjih krompirjev
taziki (kumarična omaka)
pesto Genovese ali paradižnikova mezga
začimbe : rožmarin,sol,bazilika,malo belega popra in ognjič za
okrasitev
Priprava: Krompir kuhamo pol ure,počakamo ,da se ohladi,ga na sredini izdolbemo,nato pripravimo maso...krompirček z sredine,pesto ,taziki,začimbe....V krompir polnimo postopoma.
Prvi nanos taziki, 2 nanos krompirjeva masa s pestom.Vsakega posebej zavijemo v folijo. In položimo v pekač. Pripravimo in polnimo še očiščene lignje...
Polnjeni lignji
Sestavine in priprava : 500 g očiščenih lignjev (lignje splaknemo v hladni vodi ),pokapamo z limonino esenco ali sokom , polnimo s baziliko ,peteršiljem, listi mozzarelle, malce pesta.Položimo v pekač poleg krompirja in ustrezno začinimo in pokapamo z olivnim oljem.Tu pa nastopi skrivnost vsakega posameznika...Začimbe :)......Vse skupaj pečemo od 20-30 minut na 180 stopinjah....Ob takšnem kosilu se prileže kristalka z rukulo in paradižnikom in nekaj za popiti ; kozarec ali dva belega vina, npr.Malvazijo.... in krasna grška glasba,spomin na potepanja po tej deželi........
Pa dober tek.....!!!
Sestavine: 4 srednjih krompirjev
taziki (kumarična omaka)
pesto Genovese ali paradižnikova mezga
začimbe : rožmarin,sol,bazilika,malo belega popra in ognjič za
okrasitev
Priprava: Krompir kuhamo pol ure,počakamo ,da se ohladi,ga na sredini izdolbemo,nato pripravimo maso...krompirček z sredine,pesto ,taziki,začimbe....V krompir polnimo postopoma.
Prvi nanos taziki, 2 nanos krompirjeva masa s pestom.Vsakega posebej zavijemo v folijo. In položimo v pekač. Pripravimo in polnimo še očiščene lignje...
Polnjeni lignji
Sestavine in priprava : 500 g očiščenih lignjev (lignje splaknemo v hladni vodi ),pokapamo z limonino esenco ali sokom , polnimo s baziliko ,peteršiljem, listi mozzarelle, malce pesta.Položimo v pekač poleg krompirja in ustrezno začinimo in pokapamo z olivnim oljem.Tu pa nastopi skrivnost vsakega posameznika...Začimbe :)......Vse skupaj pečemo od 20-30 minut na 180 stopinjah....Ob takšnem kosilu se prileže kristalka z rukulo in paradižnikom in nekaj za popiti ; kozarec ali dva belega vina, npr.Malvazijo.... in krasna grška glasba,spomin na potepanja po tej deželi........
Pa dober tek.....!!!
Komentarji
Objavite komentar