Beneške Fritule Ostri karnevalski dnevi imajo radi vroče pečene specialitete, ki lepo pogrejejo. Sladke napihnjene fritule se ponujajo kot grižljaj pod maskami na ulicah ob beneških kanalih. Čas priprave :60 min Sestavine: 200 g pšenične gladke moke 1/4 žličke klinčkov 1/4 žličke cimeta 50 g rozin 150 g jabolk ščepec soli 150 ml mleka 1 suhi kvas/instant 1jajce 60g sladkorja olje za peko Za posip: 1 vanilijev sladkor 1 žlica sladkorja v prahu Priprava: Kvas zdrobimo v malo toplega mleka in ga pustimo na toplem, da vzhaja 10 minut. stepemo jajca in sladkor, dodamo moko in ščepec soli, cimet, klinčke in dobro premešamo. Primešamo naribana jabolka/jabolko, rozine in pustimo počivati 20 minut. Testo z žlico spuščamo v vroče olje ,da plava in se rumeno zapeče. Pečene fritule položimo na papir ,da se odcedijo , in jih posujemo z mešanico sladkorja v prahu in vaniljiniga sladkorja. Postrežba: K fritulam postrežemo topel čaj. Nasvet: Ne varčujte z cimetom in klinčki..... Pa dober in sla...