Preskoči na glavno vsebino

Objave

Prikaz objav, dodanih na februar 23, 2014

Slastne pustne dobrote in nagajivi pogledi....

Beneške Fritule Ostri karnevalski dnevi imajo radi vroče pečene specialitete, ki lepo pogrejejo. Sladke napihnjene fritule se ponujajo kot grižljaj pod maskami na ulicah ob beneških kanalih. Čas priprave :60 min Sestavine: 200 g pšenične gladke moke 1/4 žličke klinčkov 1/4 žličke cimeta 50 g rozin 150 g jabolk ščepec soli 150 ml mleka 1 suhi kvas/instant 1jajce 60g sladkorja olje za peko Za posip: 1 vanilijev sladkor 1 žlica sladkorja v prahu Priprava: Kvas zdrobimo v malo toplega mleka in ga pustimo na toplem, da vzhaja 10 minut. stepemo jajca in sladkor, dodamo moko in ščepec soli, cimet, klinčke in dobro premešamo. Primešamo naribana jabolka/jabolko, rozine in pustimo počivati 20 minut. Testo z žlico spuščamo v vroče olje ,da plava in se rumeno zapeče. Pečene fritule položimo na papir ,da se odcedijo , in jih posujemo z mešanico sladkorja v prahu in vaniljiniga sladkorja. Postrežba: K fritulam postrežemo topel čaj. Nasvet: Ne varčujte z cimetom in klinčki..... Pa dober in sla