Takšna jutra so kot pesem......Zjutraj sem se prebudila srečna,kajti včeraj sem imela prekrasen večer z Bazaartovci,,,,danes sva povabljena na kosilce in jutro je bilo sveže in primerno za peko.....Prilagam vam moj recept,preizkusite ....polno,sočno,sveže in poletno....
3 jajca
1 skodelica sladkorja(rjavega)
1 skodelica mleka(sojinega ali kokosovega)
2 skodelice moke(riževa,sojina ali koruzna moka)
1 skodelica rožičeve moke
5 žlic olja
5 žlic ruma ali borovničevega likerja
1 pecilni prašek
limonina lupinica,kandirano sadje,koščki melone,ingverja,marelic,rozin.
Penasto zmešajte rumenjake in sladkor,dodajte mleko,moko,v katero ste pred tem zmešali pecilni prašek,rožičevo moko,olje, rum ali liker in naribano limonino lupinico.Na koncu dodajte sneg treh beljakov.Maso narahlo zmešajte,vlijte v namaščen pekač in jo pecite na 200 stopinj celzija pol ure.Ko je pecivo pečeno,ga posipajte z mletim sladkorjem,jaz pa pripravim čokoladno glazuro in kolač primerno okrasim.Postrežem ga skupaj z kavo s cimetom.......
3 jajca
1 skodelica sladkorja(rjavega)
1 skodelica mleka(sojinega ali kokosovega)
2 skodelice moke(riževa,sojina ali koruzna moka)
1 skodelica rožičeve moke
5 žlic olja
5 žlic ruma ali borovničevega likerja
1 pecilni prašek
limonina lupinica,kandirano sadje,koščki melone,ingverja,marelic,rozin.
Penasto zmešajte rumenjake in sladkor,dodajte mleko,moko,v katero ste pred tem zmešali pecilni prašek,rožičevo moko,olje, rum ali liker in naribano limonino lupinico.Na koncu dodajte sneg treh beljakov.Maso narahlo zmešajte,vlijte v namaščen pekač in jo pecite na 200 stopinj celzija pol ure.Ko je pecivo pečeno,ga posipajte z mletim sladkorjem,jaz pa pripravim čokoladno glazuro in kolač primerno okrasim.Postrežem ga skupaj z kavo s cimetom.......
Komentarji
Objavite komentar