Beneške Fritule
Ostri karnevalski dnevi imajo radi vroče pečene specialitete, ki lepo pogrejejo. Sladke napihnjene fritule se ponujajo kot grižljaj pod maskami na ulicah ob beneških kanalih.
Čas priprave :60 min
Sestavine:
200 g pšenične gladke moke
1/4 žličke klinčkov
1/4 žličke cimeta
50 g rozin
150 g jabolk
ščepec soli
150 ml mleka
1 suhi kvas/instant
1jajce
60g sladkorja
olje za peko
Za posip:
1 vanilijev sladkor
1 žlica sladkorja v prahu
Priprava: Kvas zdrobimo v malo toplega mleka in ga pustimo na toplem, da vzhaja 10 minut.
stepemo jajca in sladkor, dodamo moko in ščepec soli, cimet, klinčke in dobro premešamo. Primešamo naribana jabolka/jabolko, rozine in pustimo počivati 20 minut.
Testo z žlico spuščamo v vroče olje ,da plava in se rumeno zapeče.
Pečene fritule položimo na papir ,da se odcedijo , in jih posujemo z mešanico sladkorja v prahu in vaniljiniga sladkorja.
Postrežba: K fritulam postrežemo topel čaj.
Nasvet: Ne varčujte z cimetom in klinčki.....
Pa dober in slasten , nagajiv tek:)
Že kar nekaj časa nisem zapisala nekaj besed, žal mi je !,moj blogger. Nekako zmanjka časa ob vseh ritualih ,ki nam jih naplavi življenje. Nikakor pa si nisem zamišljala moje poti tako polne nekakšnih padcev in zopet podvigov...zdi se mi ,da včasih kar ni konca teh krivulj. Za mano je kar skoraj štiri leta nenehnih premetavanj in predvsem izgub. A na koncu vedno posije sonce...morda bo leto 2020 toplo ..in namenjeno bolj meni. Predvsem pa naj bo Srčno in Zdravo, vsem nam skupaj, čim bolj ljubeznivo in polno miline.
Komentarji
Objavite komentar